Pentru prima dată, un curs care combină elemente de actorie cu tehnici de dans contemporan!

O colaborare fericită între compania MARIO DANCE ATELIER și ȘCOALA DE TEATRU ALLEGRIA!

CE PRESUPUNE UN CURS DE TEATRU ȘI DANS?

Cursul nostru nu este doar o simplă combinație de discipline artistice, este o experiență complexă care îmbină armonios elemente de actorie  cu grația și expresivitatea dansului contemporan.

Aici, participanții nu doar învață tehnici de interpretare și mișcare, ci explorează profunzimile emoționale și fizice ale propriei lor ființe.

Vom călători împreună prin etapele fundamentale ale teatrului și dansului contemporan, descoperind conexiunile dintre cuvânt și mișcare, între scenă și suflet.

Prin această combinație neconvențională, ne propunem să creăm un spațiu în care fiecare pas devine o poveste și fiecare cuvânt devine o mișcare, aducând astfel la viață întregi universuri de exprimare artistică.

Ce vei învăța la cursul de TEATRU ȘI DANS CONTEMPORAN?

CUI SE ADRESEAZĂ ACEST CURS?

Cursul se adresează tuturor persoanelor peste 14 ani, care sunt pasionate de teatru, de dans sau de ambele arte.

Nu contează dacă nu ai mai făcut niciodată teatru sau nu ai mai făcut niciodată dans. Este un curs care începe cu ABC-ul.

Nu contează nici dacă nu știi să dansezi. Poți să te axezi mai mult pe partea de teatru și să înveți dansul în ritmul tău, cât te simți confortabil.

Spectacolul pe care îl vom pune în scenă este o armonie între teatru și dans, iar tu te vei integra în partea care ți se potrivește cel mai bine.

 

CINE SUSȚINE CURSUL?

Partea de coregrafie și dans contemporan va fi susținută de Mario Grosu, un coregraf cu o experiență de 38 de ani în predare și susținere de spectacole de dans contemporan. 

A lucrat ca balerin profesionist la teatre din Cipru, Grecia, Varșovia, Belgrad. A pus bazele școlii de dans modern ”Plavi coral din Muntenegru și a unei alte școli de dans din Macedonia, iar în 2011 a înființat compania de dans ”Mario Dance Atelier” la Cluj.

A realizat sute de spectacole la teatrele naționale din țară și din străinătate și mii de oameni s-au bucurat de producțiile lui originale.

Partea de actorie va fi susținută de actrița Diana Șerban. Absolventă a Facultății de Jurnalistică, Babeș- Bolyai, Cluj, și a Școlii Populare de Artă ”Tudor Jarda”, Cluj, secția actorie, a urmat apoi cursurile de actorie de la Drama Centre, Londra.

A înființat Școala de Teatru Allegria în 2018, ca un proiect de suflet, unde susține cursurile de teatru pentru copii și cursuri de improvizație.

În ultimii 6 ani, a pus în scenă 30 de spectacole pentru copii și adolescenți în cadrul școlii Allegria și peste 20 de spectacole de improvizație teatrală cu adulții.

Cu spectacolele de actorie pentru copii, a câștigat premiul festivalului pentru cel mai bun spectacol în 2023 la festivalul ”Artistique Cup” la București și premiul festivalului pentru cea mai bună interpretare la festivalul ”Miraje” de la Cluj în 2023.

Când începe cursul? CÂt durează? cât costă?

Cursul va începe în 4 aprilie și cuprinde 12 ședințe.

Va fi în fiecare zi de joi, între orele 19:00-21:00.

Locația este studioul MARIO DANCE ATELIER,  de pe str. Someșului nr 5-7, lângă Piața Mihai Viteazu.

Prețul cursului este 1500 lei, cu plata în 3 rate lunare de câte 500 lei.

De ce să te înscrii acum?

Grupa este alcătuită din maxim 15 participanți. Dacă te înscrii acum, sunt șanse mari să prinzi un loc în grupă.

Înscrierile se încheie odată cu ocuparea locurilor, iar locurile se ocupă repede!

Este singurul curs pe care îl organizăm în acest an și ai șansa să participi.

Spectacolul pe care îl vom realiza împreună în cadrul cursului, va fi apoi reluat de câte ori ne dorim la studioul MARIO DANCE ATELIER, care este, totodată și sală de spectacole.

Te sfătuim să nu aștepți înscrierile din septembrie când poți să ai ACUM șansa de a urca pe scenă și de a juca într-un spectacol de teatru și dans contemporan!

BONUS - UN ATELIER DE ACTORIE CU CONSTANTIN COTIMANIS

Invitatul de onoare al acestui curs este actorul CONSTANTIN COTIMANIS, care va susține un atelier de actorie pentru participanți. 

Atelierul va fi în weekend, separat de restul ședințelor din curs, ca un bonus pentru cei care s-au înscris.

După încheierea modului de bază, care cuprinde tehnicile de bază din actorie și dans, cei care doresc să continue, vor avea șansa de a lucra pe diferite proiecte cu regizori consacrați sau pot participa la casting-uri pentru reclame și filme, produse de colaboratorii noștri de la casele de producție.

testimoniale DESPRE CURSURILE NOASTRE DE ACTORIE

Principalul motiv pentru care eu m-am înscris la acest curs, a fost acela de a vedea pe propria piele, cum este să performezi în fața unui public live pe scenă.
Mă bucur că am găsit oameni care sunt foarte pasionați de teatru și actorie, iar modul în care mi-am construit personajele și am trecut prin toate etapele, m-au făcut să înțeleg mai multe lucruri despre propria  persoană. Recomand tuturor celor care au posibilitatea  și își doresc, să urmeze un astfel de curs.” – Alexandru Neacșu

La Allegria am găsit un loc cu oameni frumoși, cu care am reușit să rezonez, cu profesori foarte buni. Experiența primului curs de actorie a fost una pe care pot să o înrămez în topul momentelor din viață care mi-au adus bucurie și împlinire. ” – Bogdan Vâjdea

Am găsit la Allegria profesori minunați, cu multă experiență practică în arta dramatică și colegi de milioane alături de care m-am distrat copios în fiecare săptămână.Cu mâna pe inima spun că serile de repetiții sunt momentele din săptămână pe care le aștept cu cel mai mare drag. Iar ziua spectacolului mă face să mă simt mereu ca la Hollywood.” – Oltean Ovidiu

„Recomand! Pe mine m-a ajutat enorm și încă o face, este cea mai bună școală de teatru din Cluj. Dacă vrei să prinzi curaj, să te dezvolți din punct de vedere emoțional și nu numai aici este locul potrivit.. Magie, talent improvizație, dezvoltare prin joc,  cu cei mai profesioniști profesori.” – Cristina Păcurar

Cursul de actorie (începători) a fost o bucurie pentru inimă și minte, timp de patru luni. Am apreciat varietatea activităților propuse, menite să te dezvolte pe mai multe planuri, încurajarea constantă, absolut vitală , atmosfera relaxată, în care nu îți dădeai seama nici că depui un efort pentru învățare, nici când se termină orele de curs (mult prea repede, spre regretul nostru, al „elevilor” ).

Am ales să particip la acest modul din nevoia de a-mi dezvolta flexibilitatea în gândire, creativitatea și de a învinge anumite temeri, am terminat cursul conștientă că am primit mai mult de atât!” – Iulia Cosma

„Un loc în care descoperi, atâta pe tine cât și oameni frumoși. Profesori care se dedică să scoată ce e mai bun din fiecare. E o experiență ce trebuie încercată o dată în viață, cel puțin aici poți găsi asta! ” – Ioana Lenuța Liheț

Informații utile

Când începe cursul?

În 4 aprilie 2024

Durata cursului

3 luni
12 ședințe săptămânale

Programul cursului

În fiecare joi
Între orele 19:00-21:00.

Locație

MARIO DANCE ATELIER
Str. Someșului nr. 5-7, Cluj

PREȚPreț total
1500 lei

Plata în trei rate lunare
500 lei

Garanție

Dacă, din diferite motive, nu mai puteți participa la curs, sunt mai multe opțiuni de anulare a înscrierii. 

Dacă anularea înscrierii se face cu până la 7 zile înainte de începerea cursului, suma plătită se returnează integral. 

Dacă vii la prima ședință din curs și nu îți place sau consideri că nu este pentru tine, îți returnăm banii.

Antrenament fizic si vocal

Jocuri pentru dezvoltarea atenției și a memoriei

Exerciții de dicție și public speaking

Interpretare de personaj

Exerciții de exprimare a emoțiilor și a stărilor

Lucru pe texte

Vorbire scenică

Dezvoltare personală

Shopping Cart